четверг, 27 октября 2016 г.

Юлія Тимошенко: Ми прагнемо добитися чесного рішення суду щодо тарифів !!!

  • 27.10.2016 10:19

Окружний адміністративний суд Києва продовжує засідання у справі за позовом Юлії Тимошенко проти Кабінету Міністрів України щодо скасування постанови № 315 про встановлення єдиної ціни на газ.

Перед початком засідання лідер «Батьківщини» в інтерв’ю журналістам заявила, що необхідно якнайшвидше скасувати незаконну урядову постанову.
«Розпочинається опалювальний період, і люди отримають платіжки за тепло вдвічі більші, ніж в минулому році. І це політика Порошенка і Гройсмана, продовження справи Яценюка. Ці три людини, по суті, зруйнували життя кожної української родини. Ми не можемо це просто так залишити. Ми робимо останню спробу – добитися чесного рішення суду, тому що уряд незаконно вчинив, піднявши ціну на газ, а потім на тепло і на гарячу воду», – обурилася Юлія Тимошенко.
_APM5064
Лідер «Батьківщини» зауважила, що «285 доларів за тисячу кубометрів для людей – це страшна ціна, вона не ринкова, як мінімум втричі завищена».
«Максимальна ціна на український газ для українців може бути 85 доларів за тис. кубометрів. Ця ціна включає все: і прибуток, і розвиток галузі, і транспортування, і всі податки. Це максимальна ціна, яку можна ставити на український газ», – вважає Юлія Тимошенко.
За її словами, скасувати постанову Гройсмана можна або рішенням суду, або рішенням президента. Але, як наголосила лідер партії, «президент не хоче це робити, тому що це – їхня з урядом спільна політика».
«Такий геноцид, який сьогодні влаштували людям, просто недопустимий. І особливо принизливо виглядає розстрочка, яку надає Гройсман, необґрунтовано підвищуючи тарифи до небес. Ми в суді боремося за зниження тарифів. І у нас залишається мінімальна надія, що у суддів прокинеться совість, і вони ухвалять законне рішення», – підсумувала Юлія Тимошенко.
Тексти позовів Юлії Тимошенко можна переглянути тут:

Комментариев нет: